Kulcsszavas kereső
< Összes súgó
Nyomtatás

Dokumentumok

A dokumentum sablonok segítségével könnyebb a szerződések megírása, megkötése. A modul lényege, hogy felvisszük a szerződés sablonokat, amelyben helyőrzők segítségével változókat definiálhatunk. Például az ügyfél cégnevének helyére beírjuk, hogy {client_name} és a rendszer legenerálja a konkrét szerződést, a valódi adatok behelyettesítésével.

A dokumentum sablonok az Ügyfelek > Dokumentum sablonok menüben érhetőek el. Itt láthatóak a szerződések, illetve felvihető új is. Illetve a HR > Dokumentum sablonok menüben a munkatársakhoz kapcsolódó szerződések (munkaszerződés, stb) vannak.

Dokumentum létrehozása a FRIK ERP rendszerben

Az Új dokumentum létrehozása gombra kattintva elkészíthetjük a szerződést.

Adunk neki nevet és kiválasztjuk a típusát (a típusokat mi határozzuk meg egyedileg).

A dokumentum elnevezése után magát a szerződést alakítjuk ki. A dokumentumot három részre bontottuk:

  • Fejléc
  • Szövegtörzs
  • Lábléc

A három részt külön lehet szerkeszteni a megfelelő blokk nevére kattintva:

A dokumentum szerkesztő lényegében hasonlít a Word felületére – annál lényegesen egyszerűbb. A szerződések így könnyedén összerakhatóak. Haladó felhasználók akár html kóddal is szerkeszthetik a szerződést.

A szerződés megírásakor a változókat könnyen elhelyezhetjük a megfelelő helyen – ezek helyére kerülnek be a konkrét ügyfélnek megfelelő adatai. A lehetséges változókat a szerkesztő alatt felsoroltuk, azok neve fölé helyezve az egeret kiírja a rendszer, hogy melyik adatra vonatkozik:

A dokumentumok testre szabhatóak egyedi megállapodás szerint.