Kulcsszavas kereső
< Összes súgó
Nyomtatás

Munka modul

A munka és munkalap kezelés olyan modul a FRIK ügyvitelben, amelyet nem dobozosra terveztünk, hanem egyedileg szabjuk a megrendelő igényeire. Az alábbi cikkben összefoglaljuk, hogy milyen általános lehetőségek vannak a munkák adminisztrálására.

A munka modul általános leírása

A munka modul olyan cégek számára ideális, akik munkalappal dolgoznak: karbantartók, kivitelezők, szerelők számára fejlesztettük ki.

A munka modul alapvetően a termékkezelőben felvitt termékeket és szolgáltatásokat köti össze a megrendelő és a HR adataival. Ez az a felület, ahol összegezzük a több helyről elérhető adatokat, miszerint:

 1. Milyen szolgáltatást végeztünk?
 2. Ehhez milyen termékeket szereltünk be?
 3. Kinek dolgoztunk?
 4. Mikor végeztük a munkát?
 5. Ki végezte a munkát?

A termékkelezőben előre felvitt és bevételezett termékeinket így nyomon tudjuk követni, hiszen a munkához rendelés során látjuk, hogy melyik munkatársnak, milyen termékeket kellett kiadni (például, ha cégünk villanyszereléssel foglalkozik, akkor az adott munkához rendelünk 100 méter vezetéket, egy kapcsolószekrényt, 8 fi-relét, 3 konnektort és 2 villanykapcsolót). Ezen felül a munkatárshoz rendelhetjük a szükséges szerszámokat, ha fontos nyomon követni, hogy ezek éppen kinél vannak (pl: az 1-es számú szerszámos dobozt, 1 akkumulátoros behajtót és 1 flexet rendeljük a munkához, mint szükséges eszközt). A munkát munkatárs(ak)hoz kötjük, akik felelősek a rájuk bízott eszközökért és a munka elvégzéséért.

A munka megrendelőinek minden szükséges adatát egy helyen összegyűjtjük, illetve a munka elvégzéséhez szükséges minden információt (például: feladat részleteinek leírása, címadatok, megjegyzések) összegyűjtünk.

A munkából 1 vagy több munkalapot generálunk, amely során végig tudjuk kísérni az adott munka fázisait. A munkalapon konkrétan mérjük az elvégzett időt, összegyűjthetjük a szükséges dokumentációkat (például: fényképek a helyszínről, ügyfél aláírás, stb), feljegyzéseket készíthetünk, további – a helyszínen kiderült – szükséges terméket vagy szolgáltatást határozhatunk meg. Bővebben: Munkalap kezelés

Milyen megoldásokat kínálunk a munka modul részeként?

 1. Munkaidő-nyilvántartás: Lehetőség van a munkaidő mérésére oly módon, hogy a munka megkezdésekor elindítjuk a számlálót, lezárásakor pedig leállítjuk. Precíz kezelés mellett így percre pontos munkaidő kimutatást kapunk. Ezt használhatjuk az elszámoláshoz a megrendelő felé, akár percalapú, akár idősávos (pl: minden megkezdett negyedóra, félóra vagy óra alapján történő) elszámoláshoz.
 2. Munkaeszköz nyilvántartás: A használt munkaeszközök útjának nyomon követését meg tudjuk oldani, a beszerelt termékek mellett. Így pontosan látszik melyik munkatárs, mikor, melyik munkánál használta az adott szerszámot.
 3. Szükséges termékek számítása: Lehetőség van a termékek hozzárendelésekor kötelezően tartalék eszközt kiadni a kollégának, majd a munka végeztével a megmaradt eszközöket visszavételezni a raktárba. Például egy hangrendszer beépítésekor minden ötödik hangfalhoz kiadunk egy tartalékot is arra az esetre, ha valamelyik eszköz gyári hibás lenne, így a munkát végző kollégának nem kell visszamennie a raktárba cserélni, hanem el tudja végezni a munkát é a hibát is jelezni tudja.
 4. Speciális termék-változók kezelése: Például: szavatosság, sorozatszám, stb…
 5. Speciális munkaidők nyilvántartása: Lehetőség van a munkatársaknál nem konkrét munkavégzés idejét mérni, hanem például: utazóidőt, ügyeleti időt, adminisztrációs időt, vagy amit csak szeretnénk.
 6. Folyamatos munkák kezelése: Ha egy nagyobb ügyfélnek végzünk rendszeres munkát (például egy gépjármű flotta karbantartását, amit időről-időre ismételni kell), akkor nem szükséges új munkákat létrehozni, hanem egy gyűjtőmunka alatt kezeljük a kapcsolódó munkalapokat.
 7. Számlázás: A munka lezárása után számlázásra továbbadható minden adat. Figyelembe tudjuk venni a beérkezett előlegeket, a kiadott ajánlatot, az extra munkát, amit végeztünk.