Kulcsszavas kereső
< Összes súgó
Nyomtatás

Lead

Az értékesítés modul lead menüpontjába tudjuk felvinni azokat a megkereséseket, amelyek még kezdeti fázisban vannak.

A leadet legegyszerűbben úgy fogalmazhatnánk meg, hogy a lead egy lehetőség. Leadnek tekintjük azt, amikor a személy vagy szervezet érdeklődést vált ki (kitölt egy kérdőívet, e-mail küld, előzetes érdeklődést mutat a termékünk/szolgáltatásunk iránt), így ebben a menüpontban tárolhatjuk ezeket az előzetes érdeklődéseket.

Lead létrehozásánál megadhatjuk, hogy kinek, mikor kell felvenni a kapcsolatot az érdeklődő ügyféllel, hogy később a leadből megkeresés, ajánlat legyen.

Felelősnek az értékesítő kollégákat szoktuk megadni, ők azok, akik felveszik a kapcsolatot az érdeklődőkkel.

Érdemes megadni a lead forrását, honnan érkezett be az ajánlat, ez statisztikákhoz és jövőbeli célzáshoz hasznos lehet. Amennyiben ugyanarról a forrásból érkeznek a megkeresések, érdemes külön arra célozni, mert ott érjük el leginkább a célközönségünket.

A lead hozzáadása gombra kattintva megadhatjuk a feladat felelősét, kitölthetjük az érdeklődő fő adatait (kapcsolattartó neve, elérhetősége, beosztása), beállíthatjuk, hogy milyen forrásból érkezett, megadhatunk kezdő és végpontot, illetve az érdeklődés állapotát (nyert, vesztett, folyamatban, stb).

Amennyiben az érdeklődő korábban nem volt partnerünk, felvihetjük az adatbázisba az új kapcsolattartó gomb segítségével.

Itt az alábbi adatokat rögzíthetjük:

  • Kapcsolattartó neve
  • Telefonszáma
  • E-mail címe
  • Beosztása

Miután az érdeklődővel felvettük a kapcsolatot és megtaláltuk a közös nevezőt, a leadből ajánlatot tudunk létrehozni, ám ehhez először a termékkezelőben kell beállítani azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyeket értékesíteni szeretnénk.

Termékkezelő modul