Hol található a legtöbb megkeresés egy cég életében?

A jegykezelés, ticketing területén. Magyarországon jelentős probléma, hogy nincs megfelelően kialakítva a feladat elvégzési struktúra, bejön egy e-mail, válaszoltak-e rá a kollégák, kihez is tartozik, a sok kéretlen levél miatt elsikkadnak a fontos tartalmak.

Erre megoldás egy jó ticketing rendszer, egy jegykezelő, aminek segítségével az e-mailekből jegyeket, feladatokat hozhatunk létre, a cégvezető ellenőrizheti, hogy válaszoltak-e, illetve ezekről a jegyekről e-mailt kapnak az ügyfelek is, így ők is láthatják, hogy a problémafelvetésük megoldás alatt van-e.

Ez azért is fontos, mert az egyik vezető hiba egy ügyfélszolgálat esetében, ha a vevő nem tudja, hogy foglalkoznak-e az ügyével, nem kap válaszokat, nem kap visszajelzéseket. A jegyfunkció segítségével pontosan láthatja, hogy elkezdődött a folyamat, könnyebb kommunikáció alakulhat ki az ügyfélszolgálat és a partner közt, ez pedig segíti az ügyfélélmény kialakulását, nagyobb eséllyel fog később is hozzánk fordulni, ha érzi, hogy foglalkoznak vele.

Egy jól strukturált ügyviteli rendszerbe testre is szabható, beállítható olyan funkció, hogy figyelmeztessen, ha közeledik a lejárati határidő, nem adtunk választ, nem oldottuk meg, nem adtunk árajánlatot, ezzel támogatva a cég ügyfélszolgálatát és értékesítési területét.

Röviden összefoglalva egy jó ticketing segíti a kommunikációt, a feladatok kiosztását és javítja az ügyfélélményt.