Az ügyvitelről sok ember gondolataiban egészen más kép szerepel róla, mint amelyre valóban képes. Vannak, akik egy számlázó programnak gondolják, ami a havi könyvelési számításokhoz megfelelő lehet. Vannak, akik keverik a hírlevél-rendszerekkel. Viszont összefoglalóan ezek mind-mind a részei lehetnek.

Nagyon sok olyan CRM van a piacon, amik egy bizonyos szükségletet elégítenek ki. Vannak programok, amelyek a pénzügyi visszajelzés miatt hasznosak, vannak, amelyek az értékesítést, salest támogatják, de azok száma, amik segítségével összefoglalóan láthatjuk el feladatainkat, folyamatainkat elenyésző. Emellett fontos tulajdonsága, hogy a rendszer segítségével mérhető hány órát töltöttünk egy adott projekt kapcsán, ezáltal kiszámolható, hogy idő-munka arányban megéri-e a cégnek az adott projekt vagy sem.

Ügyfélkezelés a CRM-rendszerekben

Rengeteg esetben a cégek nem tudják, hogy lépjenek tovább, kapnak egy hideg érdeklődést, feliratkoznak a hírlevélre, mégis hogy lesz belőle értékesítés?

Ezeket az érdeklődőket, lehetőségeket hívjuk leadnek. A lead lényegében az az érdeklődő, akivel beszéltünk és nyitott volt arra, hogy megismerjen minket és a szolgáltatásunkat. A rendszer segítségével ezeket az érdeklődéseket rögzítjük, s utána elkezdünk dolgozni rajta, hogy ebből a futó kapcsolatból egy mindkét fél számára gyümölcsöző, hosszú távú együttműködés lehessen.